Ikona
Slika

Zaštita glave

 

Zaštita od najčešćih oblika opasnosti sa kojima se susrećemo na određenom radnom mjestu podrazumjeva zaštitu sluha, očiju, disajnih organa, glave. Dizajnirani od najnovijih materijala šljemovi iz naše ponude pružaju vrhunsku zaštitu i udobnost. Ako ste ozbiljni kad je u pitanju lična zaštita koristite šljemove, dizajnirani su da spašavaju živote. Zaštita očiju takođe često je zanemarena prilikom rada, a mnoge opasnosti (projekcije čestica, prskanja tekučine, hemikalija, razna zračenja) mogle bi dovesti do oštečenja pa i gubitka vida.

Ikona
Slika

Zaštita nogu

 

Zaštitna obuća smatra se ličnim zaštitnim sredstvom radnika samo ukoliko je adekvatno izabrana prema vrsti rizika sa kojim se on susreće i njegovog radnog okruženja. Npr.: zaštita od nagnjećenja (cipele sa čeličnom ili kompozitnom kapom-oznaka S) ili probijanja đona cipele (čelična, kompozitna ili dr.neprobojna tabanica u međuđonu-oznaka P), zaštita od toplinskog djelovanja (oznaka đona HRO ili HI), antistatička svojstva(A), otpornost na proklizavanje (SRC), đon sa energo-apsorbnim osobinama (E), zaštita od elektrostatičkog pražnjenja (ESD) i sl. 
Ikona
Slika

Zaštita tijela

 

U PONUDI NOVI MODELI JAKNI  I PRSLUKA 
Danas se prilikom izrade radne odjeće primjenjuju materijali koji su paropropusni, vodonepropusni ili tkanine sa raznim dodacima, koji u kombinaciji sa velikim izborom krojeva i boja omogučavaju pored lične zaštite radnika, lakši i prijatniji rad na svakom radnom mjestu. Posebnu pažnju skrećemo na našu ponudu jakni i prsluka, renomiranih proizvođača, čija udobnost i estetska privlačnost omogučavaju nošenje i u slobodno vrijeme.
Ikona
Slika

Zaštita ruku

 

Zaštitne rukavice su izuzetno važan dio lične zaštite radnika s obzirom da povrede ruku predstavljaju oko 60% svih povreda na radu. Bitno je uskladiti određenu vrstu rukavice sa određenim poslom kako bi se radnik adekvatno zaštitio ali i produžio vijek korištenja odabranih rukavica. Zakon o zaštiti na radu propisuje kada i kako se koriste lična zaštitna sredstva, koja su neizostavan dio svakog radnog prostora u kojem može doći do povreda radnika, te je stoga veoma važno slijediti procedure u korištenju istih.
Ikona
Slika

Oprema protiv pada

 

Rad na visini rizična je aktivnost koju treba izvoditi na siguran način. Siguran način podrazumijeva primjenu odgovarajućih proizvoda lične zaštitne opreme izabrane prema vrsti rizika i okruženja radnika, kao i tehnika rada, uvježbanost sudionika, te planiranje i nadzor izvođenja radova. Prilikom odabira u ponudi su različiti proizvodi prilagođeni opasnostima na koje nailazimo prilikom rada na visini: sistemi za pozicioniranje-pojasevi; sistemi za zaštitu od pada-uprtači, shock apsorberi, kočnice; sistemi za rad u visečem položaju i za spašavanje.
Slika

Specijalna i jednokratna zaštita

 

- Specijalna zaštitna oprema za: zavarivanje, visoke  temperature i zaštitu radnika izloženih toplini i plamenu.

- Jednokratni higijenski  i  kiselootporni program 
(Odaberite adekvatnu zaštitu prema vašoj djelatnosti: prehrambena industrija, hemijska industrija, farmaceutska industrija, laboratorije, lakirnice, poljoprivreda, poslovi čišćenja i održavanja - komunalne službe...)

Naš prodajni asortiman čine certificirani proizvodi-usklađeni sa uredbom EU 2016/425, koji nastojimo kontinuirano obogaćivati novitetima i svjetskim trendovima renomiranih proizvođača zaštitne opreme.

Slika 57
0 0